15 Mart 2010 Pazartesi

Garaj Restoran

Geçtiğimiz pazar, Tarabya'da bulunan Garaj Restoran'a gitme fırsatım oldu. İnanılmaz bir boğaz manzarası, gerçekten leziz yemekler ve kaliteli servis anlayışı, size çok özel bir deneyim yaşatıyor.

Rakılarımaza ve sohbetin ilk kısmında eşlik eden mezeler inanılmaz lezzetliydi, özellikle patlıcan salatası ve söğüş karides. Mezelerimizin ardından gelen sıcaklar; kalamar tava ve sosu, benim şu zamana kadar Istanbul'da yediklerimin içerisinde en lezzetlisiydi. Gümüş ve Tekir sanki daha yeni tutulmuş o kadar taze ve o kadar güzel pişirilmişti ki yemeye doyamadık.

Mezeler ve ara sıcaklar ardından, 2.5 kg'lık kalkan masanın ortasında yerini aldı. Balığı hazırlayan ve pişiren aşçıyı, gerçekten tebrik etmek lazım. Kalkanı kurutmamıştı, eti sulu ve lezizdi. Bu kadar leziz bir balıktan geriye de pek bir şey kalmadı...

Yemeklerimizden sonra sıra tatlılara gelmişti. Masamıza; ayva tatlısı, ceviz tatlısı ve sufle geldi. Ayva tatlısı içlerinde en çok beğendiğim tatlı oldu. Inanılmaz lezzetliydi. Lezzetinin asıl sebebi de; ayvanın meyvamsı özelliğini kaybetmemiş olmasıydı ve tabi yanında gelen kaymak ile ortaya çıkan lezzet birleşimi inanılmazdı.... Aslında ayva tatlısı yapmak çok zordur. Genel de birçok işletme, ayvayı çok pişirir ve şerbetine glikoz şurubu da kattığı için çok keskin ve iç bayıltan bir tatlı olur...

Müsait bir zamanınızda kesinlikle gidip deneyimlemeniz gereken bir restoran.

Fotoğraf makinem bozulduğu için, imdadıma ikizim Işıl Demir yetişti. Tabak düzenleri benden, fotoğraflar kendisinden....













Hiç yorum yok: